Sunday, 19 March 2017

2K17 Started !

Hai Blog ;) 

Sorry for leaving you for a long time. Skarang dah masuk tahun 2017, post-2 yang lama semua aku padam habis sebab rasa macam kelakar je bila baca balik post-2 yang lama . HAHA! *Gelakuntukdirisendiri* 
Sekarang pun dah last Sem ! Wuuuhuuuuu ! dah nak habis babe ! Rasa bangga dengan diri sendiri sebab berjaya tamatkan 3 tahun babe duduk jauh dengan family, tercampak sampai Kelantan . Fuh ! nak habiskan Diploma pun merangkak apatah lagi nak sambung degree em em macam TAK (MAYBE).


Well, ada diploma pun dah syukur sangat lah sebab zaman sekarang susah nak dapat kerja . kau ada PHD ke MASTER ke , ingat senang ke nak cari kerja . Susah wehhhh ><so aku yang ambil kos as a Cikgu Tadika ni pun belum tentu aku boleh dapat kerja. nak kena apply banyak jenis tadika dulu . kalau taska em macam tak sanggup sebab nak kena ada kursus permata pulak kan, macam em takpelah. Tadika pun okayy apa kan????? Sekurangnya kerja kita tuuu HALAL :)

Tinggal lagi sebulan lebih then habislah studyy . Banyak kenangan masa study. Ada kawan yang jenis macam taik, ada kawan yang jenis jual ikan , ada kawan yang jenis faham kita , ada kawan yang jenis ada time senang ja, time susah em hilang lesap hanyut dek angin sang bayu haaaa gituwww :p 
tapi serius nak cari kawan yang ada waktu susah senang kita, waktu kita sedih, waktu kita tengan happy, layan perangai kita. cuma Seorang. yang masih stay dengan aku dari aku sem 1 sampailah sem 6 skarang ni (Nama dirahsiakan) . even perangai dia pun kadang macam taik tapi tiap kali kalau gaduh dengan dia, mesti aku rasa nak nanges semacam sebab bagi aku dia dah macam kakak yang slalu tegur aku macam-2. Soal cinta, Esaimen , Solat , salah silap aku semua dia tegur habis . memang dia yang terbaiklah even perangai macam setan jugak kadang . HAHA :p 

nak taip panjang lagi tapi tak laratlah . stop sampai sini dulu lah yeeee ! bye ! 



XOXO